“Jij bent de enige die jouw sterke punten, ideeën en passie kan delen met een wereld die hongert naar positieve verandering.”

Met deze woorden in het voorwoord van het programmaboekje verwelkomt directeur en CEO van het Global Leaderschip Network, Tom De Vries, ons op de Global Leaderschip Summit. Wij onderschrijven zijn woorden van harte en juist daarom vinden we het enorm belangrijk om de GLS ieder in Nederland te organiseren.

In de gesprekken met leiders in het land gaat het uiteraard vaak over de pandemie die de hele wereld bezighoudt, en over de consequenties die dit met zich meebrengt. Er ligt een zwaarder gewicht op de schouders van leiders dan we ooit eerder hebben meegemaakt. Natuurlijk zijn er soortgelijke rampen in de geschiedenis geweest, en ook die waren ontzettend zwaar. Maar dit is anders. We zien niet alleen ons eigen lijden maar kijken live mee met de hele wereld. We zien hoe leiderschap zich gedraagt en misdraagt. Langzaam kan het gevoel ontstaan van ‘komt dit nog goed?’

Leiderschap vraagt oog en hart voor de mensen aan wie je leiding aan mag geven. Maar ook de bedrijfsvoering, of de voortgang van je kerk of organisatie vraagt aandacht. Hoe kun je als leider voor al deze aspecten zorgen? En kun je dat? Omdat je ook als leider onderhevig bent aan de vermoeidheid van deze crisis. Ook als leider raak je ontmoedigd, teleurgesteld. Hoe kunnen we blijven staan en invulling geven aan onze roeping of levensdroom?

We geloven dat deze crisis in vele opzichten een nieuw tijdperk zal inleiden. Als je opnieuw focust op de missie en de visie van je eigen leven en die van je organisatie, bedrijf of kerk, is het goed mogelijk dat je ineens gaat zien dat deze tijd kansen en mogelijkheden biedt. Zie jij ze al? Of heb je ondersteuning nodig, vrienden die naast je staan en op het cruciale moment je armen omhooghouden, zodat je vooruitgang en overwinningen kunt behalen (Exodus 17:8-13).

Als Opwekking willen we leiders hier graag bij ondersteunen. Niet alleen door de GLS en andere materialen, maar ook door ontmoeting te organiseren met andere leiders, uit alle segmenten van de maatschappij. Met voldoende nederigheid kunnen we leren van iedereen. Want iedereen wint als een leider zich ontwikkelt!

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.